Introducere in misterioasa lume araba

Standard

      

        Dintotdeauna oamenii au prezentat un interes deosebit fata de tot ceea ce este invaluit in mister. Fie ca este vorba de traditii, obiceiuri, limba sau cultura in sine lumea araba a reprezentat o sursa de inspiratie pentru maestrii condeielor. Insa totodata oamenilor le este frica de ceea ce nu le este cunoscut, iar de aici pana la ura fata de aceste popoare arabe este doar un pas.

        A fi diferit inseamna ca devii periculos in opinia vesticilor, dar cine defineste normalul si in functie de ce? De lumea in care traieste? Ei bine in acest caz si alte popoare ne pot considera pe noi mandrii vestici diferiti si deci anormali. De fapt problema oamenilor este ca nu vor sa admita ca fiecare are libertatea de a fi altfel. Am fost crescuti intr-o lume in care se incearca de prea multa vreme comasarea popoarelor, traditiilor si identitatii nationale si astfel am ajuns sa fim niste jucarii fara coloana vertebrala. In schimb daca ne uitam la popoarele arabe  acestea sunt mandre de provenienta lor si isi dau tot interesul pentru conservarea traditiilor si culturii.

       Asadar va propun ca in incercarea de a scapa de aceasta frica neintemeiata fata de necunoscut sa facem impreuna o incursiune in aceasta lume, aruncand o privire asupra vastei lor culturi.

       Arabii sunt binecunoscuti pentru generozitatea si ospitalitatea lor mostenite din cele mai vechi timpuri de la beduinii care pregateau adevarate ospaturi in cinstea celor care calcau taramurile lor.De atunci si pana in zilele noastre atunci cand iti este acordata increderea de a intra in casa unor arabi vei simti caldura si bucuria de a te avea ca oaspete.

        Familia este cheia societatii arabe, acestia respectandu-si si acordand o mare importanta acestui aspect.Sunt preferate familiile mari cu multi copii in detrimentul celor cu 1-2 copii. Adeseori poti gasi adevarate clanuri formate de generatii care odata reunite la ocazii speciale incing adevarate petreceri pline de voie buna si amuzament. Deasemenea spiritul umanitar este bine dezvoltat, fie ca este vorba de cineva din familie sau de un cunoscut nu vor ezita sa-l ajute pe cel aflat la nevoie.

        Nuntile sunt un adevarat prilej de bucurie si voie buna, cele traditionale desfasurandu-se timp de 3 zile si avand petreceri separate pentru femei si barbati, totodata reunind familiile mirilor, prietenii, cunoscutii, vecinii si oricine doreste sa participe la fericitul eveniment si sa le ureze celor doi sa aiba parte de tot ce-i mai bun in casnicie.

        Inca din cele mai vechi timpuri arabii au fost cunoscuti pentru calitatile lor de negustori, care s-au pastrat pana azi.De la copilul care stie sa vorbeasca pana la batrani nu exista arab care sa nu cunoasca tainele comertului si mai ales cele ale negocierii si numai un strain caruia ii este rusine sa negocieze va plati atat cat i-a fost cerut initial de negustor.

     In speranta ca v-am deschis apetitul de cunoastere asupra acestei culturi inchei pledoaria mea aici  pentru moment, dar voi reveni cu alte aspecte, traditii si obiceiuri ce s-au pastrat de secole printre arabi.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s